• شنبه تا چهارشنبه 9 تا 18

02191091144

info@narvanhr.com

یوسف اباد خیابان سیزدهم پلاک ۵۲ واحد ۴

ایران - تهران

شاخص‌های کلیدی عملکرد فرایند جذب (Key Performance Indicator)

شاخص‌های کلیدی عملکرد فرایند جذب (Key Performance Indicator)

شاخص‌های کلیدی عملکرد فرایند جذب (Key Performance Indicator)

شاخص‌های کلیدی عملکرد فرایند جذب معیارهای خاصی هستند که به شما کمک می‌کنند اثربخشی فرآیند جذب و تیم استخدام خود را اندازه گیری کنید. اندازه‌گیری شاخص‌های کلیدی عملکرد جذب که با این فرآیند مرتبط هستند، به هدایت بهتر عملیات استخدام و استراتژی‌های جذب استعدادها کمک می‌کند. علاوه بر استفاده کارآمدتر از منابع و بهبود فرآیندها، KPIهای استخدام ابزاری ضروری برای موفقیت در جذب استعدادها هستند. البته لازم است شما، KPIهایی را انتخاب کنید که به بهترین وجه با استراتژی‌های کلی و اهداف شرکت همسو باشند.

در زیر با تعدادی از بهترین KPIهای استخدام و چرایی اهمیت آن‌هاآشنا خواهید شد.

  • نامزدهای واجد شرایط برای هر موقعیت شغلیQualified Candidate Per Opening)):

ایده آل است که تعداد زیادی نامزد برای یک فرصت شغلی درخواست دهند. به هر حال هرچه تعداد افراد بیشتری درخواست کنند، انتخاب‌های بیشتری برای استخدام خواهید داشت. با این حال اگر نامزدها حائز شرایط احراز این موقعیت شغلی نباشند، زمان زیادی از دست خواهد رفت. عدم وجود نامزدهای واجد شرایط می‌تواند نشانه این باشد که شما آگهی شغلی مناسبی ایجاد نکرده‌اید یا متقاضیان همکاری را در سایت‌ها یا شبکه‌های اجتماعی به درستی جستجو نمی‌کنید؛ و یا انتظارات غیرواقع بینانه‌ای در مورد کارجویی که می‌خواهید استخدام کنید دارید. نسبت کاندیداهای واجد شرایط به ازای هر موقعیت شغلی به شما می‌گوید که چه سهمی از افرادی که برای هر موقعیت شغلی درخواست می‌دهند واقعاً برای آن نقش واجد شرایط هستند. اندازه گیری این KPI به شما کمک می‌کند تشخیص دهید که آیا از همان ابتدا به افراد مناسب دسترسی دارید یا خیر؟ اگر متوجه شدید که نسبت نامزدهای واجد شرایط شما پایین است، لازم است به راه‌های جدیدی از جمله درج مجدد آگهی در پلتفرم‌های جدید و جستجوهای مناسب‌تر فکر کنید.

 

  • کیفیت کانال فراخوان (Source Quality):

پایش کیفیت کانال فراخوان می‌تواند به شما کمک کند تا مطمئن شوید که شما در چه کانال‌هایی برای فرآیند استخدام خود سرمایه گذاری کرده‌اید. برای یافتن کیفیت کانال فراخوان، به تعداد متقاضیان با کیفیت بالا که از هر کانال می‌آیند توجه کنید. مشابه شناسایی تعداد متقاضیان واجد شرایط خود، می‌خواهید ببینید که هر متقاضی با کیفیت بالا (یا متقاضیان که در فرآیند استخدام شما بیشترین امتیاز را دارند) از کدام کانال فراخوان آمده است. به طور مثال اگر متوجه شدید که بهترین نامزدهای شما از طریق لینکدین هستند، ممکن است لازم باشد در این فضای مجازی فعالیت بیشتری داشته باشید.

  • هزینه هر استخدام Cost Per Hire)):

استخدام همیشه یک سرمایه‌گذاری است. اما با این وجود، باید مطمئن باشید که بیش از آنچه نیاز دارید هزینه نمی‌کنید و این هزینه برای شما استخدام‌های با کیفیت را به همراه دارد. مهم است که میانگین هزینه هر استخدام خود را بررسی کنید. مقایسه این عدد با میانگین شما می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید آیا راه‌هایی وجود دارد که بتوانید هزینه‌ها را بدون به خطر انداختن کیفیت استخدام خود کاهش دهید. هزینه هر استخدام باید شامل تمام هزینه‌های مشهود و نامشهود باشد، مانند:

  • تبلیغات شغلی در سایت‌های کاریابی
  • هزینه‌های ارجاع
  • زمانی که افراد سازمان و تیم جذب برای استخدام صرف می‌کند
  • فرآیند جامعه پذیری و مصاحبه
  • هرگونه آموزش کارکنان و هزینه تجهیزات جدید
  • و….

 

  • کیفیت استخدام Quality of Hire)):

فرآیند استخدام شامل حصول اطمینان از یافتن منطبق‌ترین (و بالاترین عملکرد) متقاضی برای شغل مورد نظر است. اندازه‌گیری کیفیت استخدام نشان دهنده این است که تیم شما چقدر در استخدام متقاضیان مناسب برای مشاغل خالی مؤثر بوده است. برای اندازه‌گیری این KPI، می‌توانید چندین فاکتور را ارزیابی کنید، از جمله اینکه نیروی جدید چقدر سریع به بهره‌وری کامل و عملکرد شغلی رضایت‌بخش می‌رسد و اینکه چقدر با فرهنگ سازمان شما مطابقت دارد. همچنین می‌توانید میزان رضایت مدیران از استخدام‌های جدید خود را از طریق نظرسنجی رضایت مدیر جذب ارزیابی کنید.

  • زمان استخدام (Time to Hire):

تعداد روزهایی که یک متقاضی وارد کانال استخدام می‌شود تا زمانی که پیشنهاد استخدام در سازمان را می‌پذیرد، مدت زمان استخدام نامیده می‌شود. اندازه‌گیری این KPI برای برنامه‌ریزی یا کار در یک جدول زمانی خاص مفید خواهد بود.

نظر




ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.